Izdelane iz lesnih vlaken z adicijo smole so Mediapan plošče, srednje goste vlaknene plošče. Pritiče jim visok kvalitetni razred, homogena sestava in stabilnost ter lastnosti bolj masivnih plošč. Mizarji in ostali delavci pohištvene industrije Mediapan plošče uporabljajo v prostorih z visoko obremenitvijo, npr. kuhinjsko in kopalniško pohištvo.

MDF mediapan plošče
MDF plošče (medium density fibreboards) so srednje goste vlaknene plošče, izdelane pretežno iz lesa bukve, smreke in jelke z dodatkom smole. MDF plošče so visoko kvalitetne, homogene in stabilne.  Primerne so za oplemenitenje z melaminskim papirjem ter za lakiranje in oplaščanje. Plošča ima zelo enakomirno gostoto po celi debelini, zato je mogoče robove obdelovati in globinsko rezkati. Prednost imajo tudi v tem, da ne vsebujejo formaldehida – zato jih uvrščamo v razred E1.

Dimenzije plošč (dolžina x širina): 2650 mm x 2070 mm
Debelina plošč: 3,2 mm, 4 mm, 5 mm in 6 mm

Dimenzije plošč (dolžina x širina): 2800 mm x 2070 mm
Debelina plošč: 8 mm, 10 mm, 12 mm in 16 mm, 19 mm, 22 mm, 25 mm in 28 mm

MDF dekor plošče
MDF dekor plošče imajo enake lastnosti kot MDF mediapan plošče. Razlika med ploščama je v tem, da imajo MDF dekor plošče dodaten nanos površinskega filma, ki omogoča neposredno barvanje in lakiranje….

Dimenzije plošč (dolžina x širina): 2800 mm x 2070 mm
Debelina plošč: 8 mm, 12 mm, 16 mm, 19 mm, 22 mm, 25 mm in 28 mm

Topan MDF
Topan MDF plošče so namenjene za uporabo pri pohištvu, ki zaradi zaobljenih oblik zahteva veliko prilagodljivost materiala. Plošče imajo na eni strani zareze, kar omogoča zvijanje in oblikovanje različnih krivin, kot so valovi, vijuge in ostali zaobljeni dizajni, ki jih z drugimi tipi materialov ne moremo oblikovati.

Dimenzija (dolžina x širina x debelina): 2800 mm x 1030 mm x 10 mm