Odkrijte nove dimenzije bivanja, prepustite se sožitju z naravo in v svoje življenje sprejmite svetlobo, ki vam jo prinašajo okna Lesarstva Hudovernik. Stilno in tipsko narejena za vse razmere in okolja, zagotavljajo najboljšo kombinacijo za obstoječe in načrtovane domove ter stavbe. Skupaj z našim svetovalcem boste izbrali okna, ki najbolj ustrezajo vam in vašim razmeram.
EKO

EKO

subvencija za nakup lesenih oken

GARANCIJA

GARANCIJA

na vse vrste oken po najvišjih standardih kakovosti

MONTAŽA

MONTAŽA

na domu po predpisih podjetja Jelovica

Les-alu okna

Balkonska vrata

Omogočajo nam prehod na vse vrste balkonov in teras, skratka omogočijo prehod iz prostora navzven. Balkonska vrata so s tehničnega vidika izdelana enako kot okna in tako kot okna izpolnjujejo vse zahteve toplotne in zvočne izolativnosti. Od oken se razlikujejo po tem, da imajo na spodnjem prečniku okvirja vgrajeno pohodno odkapnico.

Naklade (zaščita spodnjega dela balkonskih vrat)

Posebnost balkonskih vrat je, da v spodnjem delu balkonskega vratnega krila vgradimo dodatno naklado v višini cca 10 cm, kar pomeni, da steklo ne sega povsem do tal, ampak je krilo spodaj dodatno zaščiteno.

Polnila balkonskih vrat

Polnila po želji stranke vgradimo v spodnji del balkonskih vrat. To pomeni, da namesto stekla vgradimo leseno polnilo. Razmejitev stekla v zgornjem delu in polnila v spodnjem delu je izvedena s standardnim steklodeljivim križem.

Odpiranje balkonskih vrat

Dodatna montaža zaskočnika in zaskočke na balkonskih vratih nam omogoča, da vrata z zunanje strani balkona lahko zapremo - povlečemo za sabo in se le ta zaskočijo. S tem preprečimo prosto odpiranje vrat zaradi vetra. Na zunanjo stran zmontiramo ročaj balkonskih vrat, da vrata od zunaj lahko za sabo zapremo ter tudi ponovno odpremo in se vrnemo v prostor. Kadar želimo skozi balkonska vrata vstopati tudi od zunaj, vgradimo obojestransko pololivo in cilinder. V tem primeru gre še vedno za klasična balkonska vrata, ki nam omogočajo dostop v prostor tudi z zunanje strani. Cilinder nam omogoča, da balkonska vrata zaklenemo ter tako poskrbimo za varnost.

Nizek prag

Kadar nas standardni prag pri balkonskih vratih moti, lahko ponudimo nižji prag. ALU prag nam še vedno omogoča kombinirano odpiranje balkonskih vrat in ima vgrajen termo člen, za izboljšanje toplotne prevodnosti. Katalog balkonskih vrat Icon Katalog balkonskih vrat